RADIONICA PROGRAM


RADIONICA

U okviru radionice održavaju se dvočasovni susreti i razgovori (master-klasovi) sa autorima filmova. Tema su autorski postupci u dokumentarnom filmu. Razgovori su uglavnom povodom autorskog rada na prikazanim filmovima, ali često kroz inserte iz prethodnih radova govori se i o i dokumentarističkom postupku kroz njihov celokupni rad. Glavni medijatori radionice biće kao i do sad, selektor festivala, Tue Stin Miler, i direktor festivala Zoran Popović.

Radionica se održava na engleskom jeziku. Učešće na radionicama se ne naplaćuje, ali se očekuje da učesnici sami kupe karte za filmove. Ako ste zainteresovani da učestvujete, od vas se očekuje da gledate svih 7 filmova i da redovno posećujete radionice. Za svaki film master-klas je narednog dana nakon projekcije. Kompletna satnica će biti objavljena na sajtu festivala.

PRIJAVLJIVANJE

Radionica je namenjena mladim filmskim autorima i studentima filma ili srodnih umetničkih disciplina, ali i svima koji su zainteresovani da prošire svoja znanja o modernom dokumentarnom filmu, pre svega filmskim profesionalcima i dokumentaristima.

Da biste se prijavili na radionicu, potrebno je da popunite prijavu koja se nalazi na sajtu festivala i pošaljete je najkasnije do 08. septembra. Svi učesnici će biti blagovremeno obavešteni o tome da li je njihova prijava prihvaćena. Ako ne dobijte odgovor, pošaljite imejl na radionica@magnificent7festival.org da proverite da li je vaša prijava stigla.

Molim vas da tačno upišete svoje kontakt podatke, imejl kao i broj telefona, kako bismo mogli brzo da vas kontaktiramo u slučaju potencijalnih izmena. Učesnici koji imaju iskustva u izradi dokumentarnog filma ili studiraju film, potrebno je da popune samo svoju radnu biografiju. Ostali koji bi voleli da učestvuju, a ne potiču iz sfere filma, pored radne biografije neophodno je da napišu i motivaciono pismo (1000 - 2000 karaktera).

NAPOMENE

* Festival ne organizuje smeštaj i put za učesnike radionice iz inostranstva, ali može pomoći zainteresovanima oko svih potrebnih informacija koji se tiču puta i njihovog boravka u Beogradu tokom festivala.

KONTAKT / DODATNE INFORMACIJE

radionica@magnificent7festival.org

info@magnificent7festival.org