RADIONICA PROGRAM


KAKO IZGLEDA RADIONICA?

U pitanju je niz dvočasovnih susreta i razgovora(master-klasova) sa autorima filmova. Centralna tema je autorski postupak u dokumentarnom filmu, baziran uglavnom na prikazanom filmu, ali autori često kroz inserte iz svojih prethodnih radova govore i o celini svog dokumentarističkog postupka.

KO TREBA DA SE PRIJAVI NA RADIONICU?

Mladi filmski autori, studenti filma i srodnih umetničkih disciplina, ali i svi oni koji osećaju glad za drugačijom vrstom filmske hrane, filmski profesionalci i profesionalni amateri – pravi su kandidati za našu radionicu.

KAKO SE PRIJAVITI?

Da biste se prijavili na radionicu, potrebno je da popunite prijavu koja se nalazi na sajtu festivala i pošaljete je najkasnije do 03. juna 2018. Svi učesnici će biti blagovremeno obavešteni o tome da li su primljeni ili ne. Ako ne dobijte odgovor do 05. juna, pošaljite email na sonja@magnificent7festival.org da proverite da li je vaša prijava stigla.

Molim vas da tačno upišete svoje kontakt podatke, e-mail kao i broj telefona, kako bismo mogli brzo da vas kontaktiramo u slučaju potencijalnih izmena. Učesnici koji imaju dokazanog iskustva u izradi dokumentarnog filma ili studiraju film, potrebno je da popune samo svoju radnu biografiju. Ostali koji bi voleli da učestvuju, a ne potiču iz sfere filma, pored radne biografije neophodno je da napišu i motivaciono pismo (1000 - 2000 karaktera).

GDE, KAD, KAKO?

Radionica se održava na engleskom jeziku. Učešće na radionicama se ne naplaćuje, ali se očekuje da učesnici sami kupe karte za filmove. Za svaki film master-klas sledi dan nakon projekcije, pa će se tako prvi održati 09-og, a poslednji 15.juna. Tačno vreme i mesto održavanja primljeni učesnici će dobiti putem email-a, a satnica će blagovremeno biti objavljeno i na našem sajtu. Glavni medijatori radionice biće kao i do sad, selektor festivala Tue Stin Miler, i direktor festivala Zoran Popović. Ako ste zainteresovani da učestvujete od vas se očekuje da gledate svih 7 filmova i da redovno posećujete radionice.

NAPOMENE

* Festival ne organizuje smeštaj i put za učesnike radionice iz inostranstva, ali može pomoći zainteresovanima oko svih potrebnih informacija koji se tiču puta i njihovog boravka u Beogradu tokom festivala.

Preuzmite satnicu radionice

KONTAKT / DODATNE INFORMACIJE

sonja@magnificent7festival.org

info@magnificent7festival.org

www.facebook.com