RADIONICA PROGRAM


KAKO IZGLEDA RADIONICA?

U pitanju je niz dvočasovnih susreta i razgovora (master-klasova) sa autorima filmova. Centralna tema je autorski postupak u dokumentarnom filmu, baziran uglavnom na prikazanom filmu, ali autori često kroz inserte iz svojih prethodnih radova govore i o celini svog dokumentarističkog postupka. Poslednjih nekoliko godina postoji i mali praktični deo; učesnici radionice koji imaju neki aktuelni projekat mogu da ga predstave („pičuju“) na način na koji se to radi na evropskim festivalima i forumima, i tako vežbaju ovaj važan korak u savremenoj dokumentarističkoj produkciji.

KO TREBA DA SE PRIJAVI NA RADIONICU?

Mladi filmski autori, studenti filma i srodnih umetničkih disciplina, ali i svi oni koji osećaju glad za drugačijom vrstom filmske hrane, filmski profesionalci i profesionalni amateri – pravi su kandidati za našu radionicu.

KAKO SE PRIJAVITI?

Da biste se prijavili na radionicu, potrebno je da popunite prijavu koja se nalazi na sajtu festivala i pošaljete je najkasnije do 27. januara 2017. Svi učesnici će biti blagovremeno obavešteni o tome da li su primljeni ili ne. Ako ne dobijte odgovor do 30. januara, pošaljite email na sonja@magnificent7festival.org da proverite da li je vaša prijava stigla.

Molim vas da tačno upišete svoje kontakt podatke, e-mail kao i broj telefona, kako bismo mogli brzo da vas kontaktiramo u slučaju potencijalnih izmena. Učesnici koji imaju iskustva u izradi dokumentarnog filma ili studiraju film, potrebno je da popune samo svoju radnu biografiju. Ostali koji bi voleli da učestvuju, a ne potiču iz sfere filma, pored radne biografije neophodno je da napišu i motivaciono pismo (1000 - 2000 karaktera).

GDE, KAD, KAKO?

Radionica se održava na engleskom jeziku, takođe u Sava centru (u VIP salonu). Učešće na radionicama se ne naplaćuje, ali se očekuje da učesnici sami kupe karte za filmove. Za svaki film master-klas sledi dan nakon projekcije. Glavni medijatori radionice biće kao i do sad, selektor festivala - Tue Stin Miler, i direktor festivala Zoran Popović.

Ako ste zainteresovani da učestvujete od vas se očekuje:

  • da gledate filmove sa festivala,
  • da redovno i aktivno učestvujete u radu.

NAPOMENE

* Prvi masterklas održaće se 02. februara, a poslednji 08. februara. Tačnu satnicu primljeni učesnici će dobiti putem email-a, a blagovremeno će biti objavljena i na našem sajtu.

* Festival ne organizuje smeštaj i put za učesnike radionice iz inostranstva, ali može pomoći zainteresovanima oko svih potrebnih informacija koji se tiču puta i njihovog boravka u Beogradu tokom festivala.

Preuzmite satnicu radionice

KONTAKT / DODATNE INFORMACIJE

sonja@magnificent7festival.org

info@magnificent7festival.org

www.facebook.com